Nybörjare

Nybörjarutbildning

På hösten varje år anordnar Sala PK en kurs för nybörjare. Den hålls sju söndagar med början i mitten av Oktober.

Kursen börjar med en teoretisk del med utbildning i säker hantering av vapen och en bred genomgång av de olika grenarna som finns inom skyttesporten samt de olika vapen som används.
Efter ett skriftligt prov där man visar att man förstår de grundläggande säkerhetsreglerna är det äntligen dags för att lära sig skjuta pistol.
Under uppsikt av kunniga instruktörer börjar utbildningen med pistoler i kaliber .22 man får låna av klubben. I ett antal söndagar får nybörjarna sedan lära sig allt från hur man hanterar ett vapen till hur man vårdar det efter en dag på skjutbanan.
Givetvis får man testa ett antal olika av de skyttegrenar klubben håller på med. Speciell vikt läggs vid precisionsskjutningen där förhoppningen är att samtliga kursdeltagare ska ha klarat det så kallade bronsmärket innan kursens slut.
Ingen som helst tidigare vana av vapen eller skytte är nödvändig. Dock måste man ha fyllt 18 år för att få gå kursen.
Efter avslutad kurs erbjuds de deltagare som så önskar att bli medlemmar i Sala PK.

Kursen hösten 2023 är fulltecknad. Efter avslutad kurs kommer vi att utvärdera årets upplägg och sedan kommer det att komma ny information rörande framtida kurser. Håll utkik på hemsidan!

Då våra kurser brukar vara mycket populära kan det vara bra att anmäla sitt intresse rätt tidigt, vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot obegränsat med deltagare till kursen och prova-på dagen. Vi nollställer nu alla tidigare kölistor så att alla får samma möjlighet att komma med.

Tycker du detta verkar intressant eller har du andra frågor så är det bara att ta kontakt med klubbens kursansvarige.

To top